Туит, публикуван в официалния акаунт на украинското министерство на отбраната, изобразяващ

...
Туит, публикуван в официалния акаунт на украинското министерство на отбраната, изобразяващ
Коментари Харесай

Карикатура на богиня Кали в непристойна поза в акаунта в Туитър на украинското министерство на отбраната разгневи индийците

Туит, оповестен в официалния акаунт на украинското министерство на защитата, изобразяващ индийската богиня Кали, преобразена от взривен пушек, възмути потребителите в Индия, които го сметнаха за обидно и „ хиндуфобско “. Официалният акаунт в Туитър на ведомството разгласява фотографията през вчерашния ден, показвайки индийската богиня, стилизирана с развята пола, подобно на холивудската актриса Мерилин Монро, след което обявата беше изтрита, заяви ndtv.com. Димът, който развява полата ѝ, е след офанзивата с дрон на нефтено хранилище в Севастополския залив. Надписът гласеше: „ Произведение на изкуството “, прецизира ТАСС.

Администраторът на Twitter @DefenceU разгласява изображението с надпис „ Произведение на изкуството “, което провокира гневни реакции от доста индийски консуматори на обществената мрежа, които упрекнаха украинското министерство на защитата в апатия и накърняване на възприятията на индийците. Някои индийски консуматори даже прикани за намесата на министъра на външните работи Субрахманям Джайшанкар.

Публикуването на подигравка на една от най-популярните богини на индуизма - Кали, брачната половинка на Шива, едно от главните божества на индуизма - осмива вярата на милиарди индуисти и повдига въпроса за същинското отношение на Украйна към Индия. Това коментира днес индийският колумнист Сримой Талукдар в новинарския портал Firstpost, представен от ТАСС.

„ В неделя Министерството на защитата на Украйна, което съставлява режима на Володимир Зеленски, показа мем посредством формалния си акаунт в Туитър, който очерня и осмива вярата на милиарди индуси по целия свят.  Изкривеното изображение освен е непочтено и очевидно индуфобско, фактът, че е оповестено от представител на украинското държавно управление, би трябвало да повдигне съществени въпроси по отношение на отношението на Украйна към Индия ", пише Сримой Талукдар.

„ Не е ясно какво се е надявал да реализира режимът на Зеленски в Киев, който е подложен на чести обвинявания в нацизъм даже от другарски настроени западни медии, с облик, който унижава хиндуистката религия? “, пита индийският наблюдаващ.

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР